3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

6 december was een onverwacht belangrijke dag voor WordPress gebruikers. Slechts enkele dagen ervoor kondigde WordPress aan de WordPress 5.0 update er doorheen te drukken. Vlak voor de drukke kerstdagen. En dan zit je als ondernemer met een belangrijke vraag…

WordPress updaten naar 5.0?

We krijgen van vele klanten de vraag, moeten we updaten naar WordPress 5.0? Ons antwoord is volmondig ja… maar misschien niet meteen. WordPress 5.0 is dé nieuwe WordPress. Nieuwer, sneller beter, maar vooral ook anders. Anders door de nieuwe Gutenberg editor die het traditionele tekstveld vervangt. En daar gaat het bij veel websites mis. Vooral verouderde plugins en thema’s zijn niet ontwikkeld voor de nieuwe editor.

WordPress 5.0 is meer dan alleen Gutenberg. Het bevat nieuwe beveiligingsupdates, is sneller en bevat nog een berg nieuwe features waar jouw website vroeg of laat gebruik van gaat maken. Daarom bevelen wij toch aan om te updaten naar WordPress 5.0.

Ik wil die nieuwe Gutenberg tekst editor niet

Gutenberg zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Bovendien is het zo dat functionaliteit bij veel bestaande websites simpelweg breekt door Gutenberg. Wanneer dit het geval is, zetten we graag de oude, vertrouwde editor terug. Het team achter WordPress heeft beloofd dat die editor ‘minimaal’ tot 2021 ondersteund zal blijven. Tegen die tijd verwachten we dat alle thema’s en plugins naadloos met Gutenberg zullen werken.

Overigens hebben we deze post opgemaakt in de nieuwe Gutenberg tekst editor. Het is vooral anders, maar zeker niet slecht.

Ik heb WordPress 5.0 en mijn website doet het niet meer

In jouw geval is er duidelijk iets mis gegaan en… we denken dat je snel hulp nodig hebt. Neem direct contact met ons op. Dat kan ook via WhatsApp op 0242042299. Maar bellen kan natuurlijk ook. We inventariseren vrijblijvend jouw probleem en laten je weten wat de eventuele kosten zijn. Immers, als we je in 5 minuten op weg kunnen helpen, gaan we geen moeite doen om je een factuur te sturen.