3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

Manfrotto Vlog Challenge

ID-Tank helpt organisaties bij positionering en realisatie doelstellingen. Voor Manfrotto Benelux was de uitdaging om snel relevant te zijn voor de jonge YouTube generatie. ID-Tank heeft een concept ontwikkeld voor beurs representatie met win actie.

Digishock is partner van ID-Tank voor de realisatie van de webdoelstellingen. Een website met links naar de betrokken webshops en registratie van deelnemers is binnen een week gerealiseerd. Inclusief een dashboard voor het monitoren van het succes.

Manfrotto – Imagine More

Manfrotto is een van origine Italiaans bedrijf. Het merk is wereldberoemd om haar accessoires voor professionele en amateur fotografen. Naast het eigen Manfrotto merk, bezit Manfrotto ook nog een aantal andere bekende merken in de fotowereld.

Bright Day

Bright Day is een tweedaags evenement van RTL in de Jaarbeurs te Utrecht. Vloggen is een zeer populair onderwerp op de 2017 editie van de beurs met de komst van pro’s als Casey Neistat. Het evenement en het concept van ID-Tank sloten naadloos aan.

De Uitdaging

De uitdaging in dit project was tweeledig. Aan de ene kant werkten we met een enorm korte realisatieperiode voor het project. Aan de andere kant moesten we binnen die korte tijd een ontwerp vinden dat past bij het prestigieuze Manfrotto merk, maar ook in de beeldvorming van de jonge consument waarvoor de actie is ontwikkeld.

In het uiteindelijke ontwerp hebben we dan ook de grenzen opgezocht. De iconische Manfrotto kleuren zoveel mogelijk behouden, net als de hoeken in beelden op de bedrijfswebsite, maar toch veel speelse elementen toegevoegd. Van bewegende achtergronden tot blokken om video’s en foto’s te accentueren.

De Activatie

In zeer korte tijd bekendheid geven aan het project, zonder enorme budgetten uit te geven. Daarbij werd het netwerk van ID-Tank en Digishock ingezet. Vanuit RTL kreeg de Manfrotto Vlog Challenge bekendheid op het blog van Bright. Aan onze kant hebben we GadgetGear.nl ingezet en een week lang helemaal in het thema van de Manfrotto Challenge gezet. De combinatie zorgde ook voor een versnelde indexering in de zoekmachines met als doel de 22.000 bezoekers van het Bright Day evenement zo goed mogelijk vooraf te informeren.