Brink 25

Nijmegen, NL

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

+024 204 2299

1001 Mark Boulevard St.

New York, NY, US.

}

Mon - Sat 8.00 - 18.00

Sunday CLOSED

Sales department

+01 2345 6789

Betekenis van SEO (Search Engine Optimization)

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands zeggen we Zoekmachine Optimalisatie. SEO staat voor alle activiteiten die je uitvoert, om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. De belangrijkste zoekmachines voor Nederland zijn Google en YouTube. Maar er zit ook veel verkeer in Bing en Voice Search.

Het resultaat is een hoge positie in de organische zoekopdrachten (SERP) van zoekmachine gebruikers. Het alternatief voor SEO is SEA ofwel Search Engine Advertising. Adverteren in zoekmachines. Advertenties staan altijd boven of naast organische zoekopdrachten.

Factoren in SEO

Voor de ranking van jouw website zijn een aantal factoren relevant.

  • Actuele content
  • Sterke evergreen content met de juiste keywords (denk aan deze kennisbank)
  • Content structuren (o.a. Rich Snippets / microformats en metadata)
  • Zichtbaarheid in sociale media (vermeldingen)
  • Links naar jouw content (backlinks)

Valkuilen in SEO

De grootste valkuil in SEO, is de kwaliteit van inhouden. Zoals Google zelf aanbeveelt, schrijf voor mensen. Hou teksten kort en helder. Prop jouw teksten dus niet vol met zoekwoorden. Dat is funest voor de leesbaarheid. Sterker nog, het te regelmatig gebruiken van keywords kan ook leiden tot een lagere positionering in Google. Zorg ook dat jouw diensten aansluiten bij de inhouden die je plaatst. Anders trek je enkel verkeer dat niets oplevert.