3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

Home | Kennisbank | SEA (Search Engine Advertising)

Betekenis van SEA (Search Engine Advertising)

SEA staat voor Search Engine Advertising. Ofwel, het adverteren in zoekmachines. Net als bij SEO (Search Engine Optimization), is ook SEA een kunst op zich geworden. Net als SEO is ook SEA een onderdeel van SEM (Search Engine Marketing). Kort gezegd, SEO + SEA = SEM.

Ranking factoren in SEA

Voor de ranking van jouw website zijn de volgende ranking factoren relevant:

  • Hoe verdient de zoemachine zo veel mogelijk geld aan een zoekopdracht

Dat is natuurlijk een heel kort lijstje, maar het is wel de keiharde waarheid. Toen de SEA markt ontstond, ging het nog puur om wie de hoogste bieder was. Die kwam automatisch bovenaan te staan. Maar zoekmachines verdienen niets als er niet wordt geklikt. Je betaalt immers per klik en per vertoning.

Daarom maken zoekmachines de afweging tussen wat ze per klik denken te gaan verdienen in combinatie met de kans dat een bezoeker op jouw advertentie klikt. Ziet jouw advertentie er aantrekkelijker en relevanter uit dan jouw concurrent die meer biedt, laat Google liever jouw advertentie zien. Hoe sneller Google het geld binnen heeft, hoe beter. Met een goede SEM marketingstrategie, worden jouw kosten per lead dus een stuk lager.

Valkuilen in SEA

De grootste valkuil in SEA is de hele focus naar SEA verleggen. Het over-optimaliseren van de campagne, maar het hele tracject erna vergeten.

Beter 1 vogel in de hand, dan 10 in de lucht

Veel SEA specialisten richten zich op het maximaliseren van het verkeer naar jouw website. In theorie is elke bezoeker een lead, want ze klikken uit interesse. Voor de eigenaar van de website is een klik eigenlijk helemaal niet interessant. Het gaat erom hoeveel van deze bezoekers daadwerkelijk converteren naar omzet. Een goede SEA campagne draait op een sterke marketingfunnel die goed meetbaar is. Zo kom je er achter wat wel en wat niet werkt en kun je de ROI (Return On Investment) verder vergroten.

Home | Kennisbank | SEA (Search Engine Advertising)