3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

Home | Kennisbank | Meta Tags

Betekenis van Meta Tags

Het internet staat vol content. Om deze content enigszins in te delen, zijn meta tags bedacht. Meta tags bevatten zogenaamde metadata over de content op de pagina die je bezoekt. Deze informatie is niet voor de bezoekers, maar voor spiders, zoals die van zoekmachines.

Meer dan alleen in de <head>

Traditioneel zien we meta tags alleen in de head van een website. Maar er is nog veel meer meta data op een pagina te plaatsen. Bijvoorbeeld in de alt tag van foto’s.

OpenGraph

Sociaal Netwerk Facebook heeft inmiddels de Open Graph meta tags ontwikkeld. Daarmee oefen je invloed uit op hoe jouw pagina’s eruit zien wanneer deze worden gedeeld op Facebook. Deze tags zijn herkenbaar aan de toevoeging “og:”. Datzelfde werkt ook met Twitter. De tags van Twitter zijn herkenbaar aan de toevoeging “twitter:”

Meta Tags en SEO

Meta Tags zijn controversieel in SEO. De één zegt dat ze werken, de ander zegt van niet. De meta tag die in ieder geval niet meer werkt is die voor keywords. Daar was zo gemakkelijk misbruik van te maken, dat zoekmachines deze tag massaal negeren.

De description meta tag wordt wel gebruikt. Zoekmachines zien dit vaak als een voorgestelde presentatie van de pagina. Hier heb je dus invloed op hoe jouw zoekresultaat in Google eruit ziet. Maar, zoekmachines nemen dit als advies aan en kunnen ook iets anders besluiten.

Home | Kennisbank | Meta Tags