3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

Home | Kennisbank | Landingpagina

Betekenis van de Bestemmingspagina

De bestemmingspagina is de pagina waar de bezoeker binnenkomt op jouw website. Deze wordt ook weleens landingspagina of landing page genoemd. Vanuit die pagina vervolgt de bezoeker zijn of haar customer journey. Een bestemmingspagina is ook vaak onderdeel van een marketingfunnel.

Het doel van de bestemmingspagina is de bezoeker’s aandacht vast te houden. Een eerste contactmoment te realiseren en de bezoeker te verleiden tot conversie.

Voorbeelden van bestemmingspagina’s

Vanuit een visitekaartje of offline advertentie, is de voorpagina van jouw website veelal de bestemmingspagina van de bezoeker. Vanuit zoekmachines, ligt de bestemmingspagina veelal dieper in de website. Bijvoorbeeld deze pagina als je in Google zocht op de betekenis van een landing page.

Bestemmingspagina’s worden veel ingezet voor advertenties. Bijvoorbeeld in Google Ads (Adwords). Ze zorgen dat de persoon die op de advertentie klikt, direct de relevante content ziet. Direct wordt verleid tot een transactie over te gaan. Succesvolle landing pages zijn dan ook opgebouwd met een specifiek doel. Zo kom jij mogelijk via Google in onze kennisbank terecht. Die gebruiken wij om te laten zien dat wij niet alleen websites bouwen, maar ook een sterke marketing mindset hebben.

Bestemmingspagina analyseren

Het is niet alleen belangrijk om de prestaties van geplande bestemmingspagina’s in de gaten te houden. Vooral bij grotere websites, kunnen er heel veel bestemmingspagina’s zijn die je simpelweg niet direct zou verwachten. In een tool als Google Analytics kun je zien welke pagina’s succesvol zijn als bestemmingspagina. Deze zie je door te gaan naar Gedrag > Site Inhoud > Bestemmingspagina’s. Let wel, als de leestijden kort zijn, of de bounce rate hoog, converteert de pagina niet. Dan zou je die pagina moeten optimaliseren.

Bestemmingspagina Optimaliseren

Er zijn twee methodes om deze pagina’s te optimaliseren. Je kunt met regelmaat kleine wijzigingen uitvoeren en de resultaten vergelijken over de voorgaande periode. Het is ook mogelijk om met split testing of A/B tests te werken. Dan krijg je veelal sneller inzicht op het effect van wijzigingen op de bestemmingspagina. Kijk wel een beetje uit. Wanneer Google twee verschillende inhouden krijgt op dezelfde pagina, kan Google een penalty geven voor cloaking.

Home | Kennisbank | Landingpagina