3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

Home | Kennisbank | Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics is een dienst van Google. Deze verzamelt statistische data over het gebruik van jouw website of app. Met behulp van Google Analytics kun je deze data in een betekenisvolle manier weergeven om zo het succes van jouw website inzichtelijk te maken.

De dienst is via een klein stukje javascript op een website te installeren. Daarnaast kun je gebruik maken van Google Tag Manager om de scripts van analytics en andere diensten centraal te beheren.

Wat laat Google Analytics zien

Google Analytics is in staat om je te laten zien hoe bezoekers door jouw website stromen. Welke content succesvol is en welke content niet. Je ziet waar bezoekers vandaan komen en hoelang ze op jouw pagina’s blijven.

Wat kost Google Analytics

Het gebruik van Google Analytics kost geen geld. In plaats daarvan maakt Google gebruik van de gegevens van jouw bezoekers. Je betaald dus met data. Die data kun je ook in andere Google diensten inzetten en is dus erg belangrijk.

Valkuil van Google Analytics

Google Analytics wekt de suggestie alles te meten, maar dit is niet het geval. Doordat Google gebruik maakt van javascript, kan deze worden geblokkeerd wanneer javascript uit staat in browsers. Dat is niet zo gek vaak het geval. Wat meer in opkomst is, is het gebruik van adblockers en andere tools. Die bezoekers worden niet meegeteld. Om te weten wat het exacte volume is van jouw totale bezoekersstroom, is het handig om toch ook naar de statistieken van jouw webhost te kijken.

Home | Kennisbank | Google Analytics