3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

Home | Kennisbank | FTM – Fixed Term Membership

Wat is FTM?

De afkorting FTM staat voor Fixed Term Membership. Met andere woorden, het afnemen van een product of dienst tegen een vast bedrag, over een vaste periode. Het verschil met een regulier abonnement, is dat je vooraf afspreekt wanneer het abonnement afloopt.

Voordelen van fixed term membership

Het voordeel van fixed term membership is dat de kosten en opbrengsten voor beide partijen overzichtelijk en planbaar zijn. In de wereld van webdesign zien we deze constructies bijvoorbeeld voor het leasen van een website als alternatief om de aankoop. Zo kunnen kosten over een langere termijn worden gespreid. Ook kun je op deze manier bijvoorbeeld cursussen verkopen.

Een ander voordeel is de levensduur van de overeenkomst. Bij veel reguliere abonnementen is het zo dat gebruikers na enkele maanden al afhaken. Overzien het einde van de overeenkomst niet. Wanneer kosten gesneden moeten worden, zijn reguliere abonnementen als eerst aan de beurt. Dit komt mede doordat de mens ‘iets’ wilt afronden. Wanneer het einde niet in zicht is, blijft het abonnement altijd een niet afgerond ‘iets’.

Is het einde van een fixed term membership echt het einde?

Dat hoeft niet. Je kunt bij het aflopen van de FTM gewoon een nieuwe FTM overeenkomst met elkaar aan gaan.

Home | Kennisbank | FTM – Fixed Term Membership