3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

Home | Kennisbank | Chatbot

Wat is een Chatbot?

Een Chatbot is een geautomatiseerd chatscript dat interacteert met bezoekers van websites. Afhankelijk van de toegepaste kwaliteit, kan er spraken zijn van kunstmatige intelligentie.

Sinds 2016 zien we op steeds meer websites de mogelijkheid om live te chatten met personeel van het bedrijf. Probleem is echter dat bedrijven vaak de moeite hebben om 24/7 personeel te laten chatten. Ook de houding van personeel over een veelal anonieme chat, kan negatief uitpakken voor het merk.

Met chatbots wordt dit deels opgevangen. Een chatbot is wel 24/7 beschikbaar. Een goed ingerichte chatbot is in staat veelvoorkomende vragen en problemen voor bezoekers op te lossen. Daarmee is de bezoeker sneller geholpen en wordt de organisatie ontlast. De chatbot vormt dan een buffer tussen de bezoeker en uw ondersteuningsteam.

Sinds 2018 heeft Digishock Studios veel geïnvesteerd in Chatbot technologie. Zo bezit Digishock agency licenties voor onder anderen Quriobot en Activechat.

Naast het opvangen van vragen, kan een chatbot ook worden ingezet om verkopen te stimuleren. Bijvoorbeeld door bezoekers naar de juiste salespagina te leiden.

Omnichannel marketing met Chatbots

Sinds 2018 is de kostprijs van het gebruik van chatbots sterk gedaald. Daarmee wordt de chatbot als tool beschikbaar voor een groot aantal organisaties. Bovendien worden chatbots steeds vaker omnichannel instrumenten. De chatbot werkt niet alleen vanaf uw website, maar neemt bijvoorbeeld ook de communicatie over via kanalen als Facebook Messenger.

Home | Kennisbank | Chatbot