3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

3 Locaties

Nijmegen - Andelst - Ahmedabad

}

Ma-Vr 9.00 - 18.00

24/7 monitoring

Direct contact

Home | Kennisbank | Advertorial

Wat is een Advertorial?

Een advertorial is de commerciële tegenhanger van een editorial. In beide gevallen gaat het om een inhoudelijk artikel waarbij de tekst vooral informatief is. Een editorial is onafhankelijk, een advertorial niet. Al kan een advertorial die schijn wel wekken. Een advertorial bevat altijd een commerciële boodschap.

Advertorials worden veel toegepast op weblogs en nieuws websites. Daarnaast zijn ze ook weleens te vinden op sociale media.

Wanneer je een advertorial in gaat zetten, kies je inhouden die passen binnen de doelgroep. De publicatie waar je een advertorial gaat plaatsen, kan je vaak wel adviseren. Door een goede afstemming met de publicatie, sluit jouw advertorial beter aan bij de lezer en behaal je een hogere effectiviteit. Ook is het te adviseren de tone of voice van de publicatie over te nemen. Soms is het mogelijk de inhouden door de publicatie zelf te laten schrijven.

Het Digishock content team staat voor je klaar om je te helpen met het schrijven van advertorials.

In Nederland ben je verplicht om bij een advertorial te vermelden dat het een advertorial is. Dit kan doormiddel van het woord in de titel te plaatsen, maar de afkorting ADV of de hashtag #adv zijn tegenwoordig ook geaccepteerd. Ook zie je soms de vermelding dat het een gesponsorde post betreft. Deze ‘markering’ van de inhoudelijke tekst attendeert lezers erop dat de tekst mogelijk niet objectief is.

Home | Kennisbank | Advertorial