Loading...

Oxboard.com

/, WordPress/Oxboard.com
Oxboard.com 2017-02-24T13:00:58+01:00

Project Description

Oxboard is een prachtig nieuw bedrijf uit Eindhoven. De mensen achter het merk keken naar de Segway en zagen dat het anders kan. Een mobiele oplossing die zelf ook mobiel is. Hoewel het oorspronkelijke ontwerp van de website niet afkomstig is van Digishock, kregen wij de opdracht om de website en webshop te verfijnen en klaar te maken voor een internationale uitrol.

Dé Oxboard

In Back to the Future zagen we Marty McFly (Michael J. Fox) op zijn hoverboard het heden, verleden en de toekomst doorkruisen. Zweven doet de Oxboard nog niet, maar verder komt deze vorm van persoonlijk transport erg dichtbij het Hoverboard concept.

Met een maximale snelheid van 20 kilometer per uur en een accuduur van een uur vormt het de laatste stap tussen OV en bestemming. Daarnaast is het gewoon leuk om op een Oxboard te rijden.

Bezoek Oxboard.nu

Wereldwijk bereik

Op de dag van de lancering werd Oxboard groot nieuws. Niet alleen in de Metro, de Telegraaf en diverse andere publicaties, maar ook tijdens programma’s als RTL Boulevard. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. De opdracht van Digishock begon dan ook met het bieden van een oplossing waardoor de site een internationale bezoekersstroom met flinke pieken kan verwerken.

Digishock leverde hiervoor een compleet nieuwe infrastructuur op. In Europa staat de website verspreid over servers in Nederland (Amsterdam), Denemarken, Duitsland (Frankfurt), Frankrijk (Parijs) en een dubbele locatie in Groot Brittannië (Londen). Voor Oost-Europa komt de website vanaf een server in Israël.

In Noord-Amerika maken we gebruik van servers in Seattle, San Francisco, Los Angeles, Chicago, New York, Virginia, Atlanta en Dallas, In Zuid-Amerika hebben we een serverlocatie in Sao Paolo, Brazilië ingezet. Bovendien zijn er verschillende acties ondernomen om piekstromen beter te verwerken. Hierdoor zal de website bij een nieuwe productlancering in alle landen beschikbaar blijven.

Meertaligheid

Een goede, wereldwijde beschikbaarheid is voor Oxboard niet genoeg. De originele website was geheel in het Nederlands. Voor de vertaling van de website integreerde Digishock de vertaaltools van de Concorde Group in deze website. Daarmee hebben de vertalers de mogelijkheid om teksten direct in het systeem aan te passen terwijl de beheerders van de website zonder tussenkomst van derden vertaalopdrachten kunnen uitsturen richting de vertalers.

Internationale Leveringen

Het laatste onderdeel van de internationalisering was het voorbereiden van de webshop op internationale leveringen. Hierbij werd niet alleen de dynamische berekening van de verzendkosten mogelijk gemaakt, maar werden ook nieuwe betaalmethoden toegevoegd.