HTML 5 Video 2017-02-24T13:00:57+01:00

HTML 5 Video’s

Internetverbindingen worden sneller en dat geeft creatieve bureaus de mogelijkheden om de bezoeker een rijkere multimedia ervaring te bieden. Zeker wanneer U zelf producten produceert kan het gebruik van video’s de kwaliteitsbeleving enorm verhogen.

Een goed voorbeeld van de implementatie van video’s met behulp van HTML 5 is onze eigen website. Meteen op de voorpagina kijkt U naar paarden die grazen in de weide. Overigens ons dagelijks uitzicht.

Het nadeel voor mobiele gebruikers, of toch niet?

Hoewel smartphones prima in staat zijn om video’s weer te geven, zijn ze een drama voor de telefoonrekening van de bezoekers. Daarnaast gebruikt niet iedereen 4G. Om hiermee rekening te houden passen we bij Digishock slimme technologie op basis van HTML 5 toe.

De technologie die we gebruiken kijkt naar het apparaat van de bezoeker. Is dit een smartphone? Dan zal de website geen video, maar een enkele frame uit de video tonen. Een plaatje dus. Dit is lichter en sneller.

Consumenten die op een trage internetverbinding zitten hoeven zich ook geen zorgen te maken. De video’s zijn beschikbaar in MP4 en het nieuwe WebM formaat. Dat laatste is extreem licht en snel waardoor de video al snel speelt.