Muurbeugel Uitzoeken

U heeft een mooie Plasma of LCD TV gekocht en wilt deze graag aan de muur hangen. Waar moet U dan rekening mee houden? Het klinkt allemaal vrij ingewikkeld, maar er zijn gelukkig maar twee facetten om echt rekening mee te houden wanneer het op de muurbeugel aankomt. De maat en het gewicht.

 Gewicht

muurbeugelAllereerst moet U het gewicht van de TV weten zonder de eventueel beschikbare voet van het toestel. Reken daar voor het gemak een kilo bij voor bekabeling. Dit lijkt veel, maar de speling die overblijft is ook voor de veiligheid. U wilt immers niet dat Uw beugel het begeeft.

 

Ook is het handig om goed te kijken naar de muur. Kan deze het gewicht van Uw TV wel aan? Voor een basis LCD TV maakt het vaak niet uit of het een systeem muurtje of echte steen betreft. Een Plasma TV is echter een heel stuk zwaarder. Er is geen echte manier om dit te berekenen, dit zal dus een gevoels kwestie zijn.

 

Mocht U er voor kiezen om de beugel aan het plafond te bevestigen, dan is het nog belangrijker om te kijken of deze het gewicht kan dragen. Veel plafonds bestaan uit gipsplaten met daar achter een holle ruimte. Deze constructies kunnen hoogstens een klein LCD display dragen maar zelfs dat is niet aan te raden.

 

Bij twijfel aan muur of plafond, geen risico's nemen. Win desnoods informatie in bij een aannemer.

 Maat

Om Uw TV aan een muurbeugel te bevestigen, moet vaak eerst de voet verwijderd worden. Op de achterkant ziet U vervolgends een klein aantal schroefgaten (meestal 4). De afstand tussen deze gaten moet opgemeten worden omdat deze vaak per model TV verschilt.

 Winkelen

Met de maat en het gewicht bij de hand kunt U gaan winkelen. U zult daarbij al snel merken dat er een wereld van verschil is tussen de verschillende muurbeugels. Van simpel oplossingen die Uw scherm slechts in een bepaalde hoek zetten tot complete (electrische) modellen waarmee U het scherm redelijk vrij kunt bewegen.

digishock

Copyright 2009 TVtoestellen.Startpagina.nl - Design & Coding Digishock.com

Muurbeugel foto Copyright Vogel's